Overkamperen-kampeerartikelen.nl
Home » Familietent

Familietent

Kamperen staat voor de meeste mensen bijna synoniem aan gezelligheid. Lekker met de hele familie of met het eigen gezin op vakantie en genieten van de vrijheid en de rust. Kamperen staat ook gelijk aan zoveel mogelijk buiten leven en genieten van de frisse lucht. De familietent is er in principe alleen maar om de spullen in op te bergen en om in te slapen. Alle andere activiteiten worden bij voorkeur in de open lucht gedaan.

 

Familietent en comfort

Voor wie met de hele familie op pad gaat is een familietent een echte aanrader. Familietenten bieden net wat meer ruimte en comfort dan een gewone tent. Wie met het hele gezin op pad gaat heeft altijd veel spullen bij zich. Daarom is het belangrijk dat de tent voldoende ruimte biedt om al deze spullen in op te kunnen bergen.

 

Het is bovendien prettig als de tent ook een beetje leefruimte biedt en je niet voortdurend struikelt over de spullen en de rommel. Het is gezellig om in de vakantie dicht op elkaar te zitten, maar na verloop van tijd heeft iedereen toch graag weer wat eigen leefruimte. En zeker als het weer onverhoopt wat minder is en er relatief meer binnen geleefd moet worden, dan is het helemaal prettig als dit ook kan.

 

Meerdere leefruimtes

Familietenten kennen de luxe van verschillende leefruimtes. Meestal gaat het dan over twee verschillende slaapgedeeltes en ook nog een aparte woonruimte met keuken. We hebben het hier nog wel over een tent, maar de familietent biedt de luxe en uitstraling van een bungalow. Naast deze verschillende ruimtes is er soms ook aandacht besteed aan extra bergruimte.

 

Er zijn zelfs familietenten die plaats bieden aan een gezin of groep van wel acht personen! Met deze ruimte is het niet meer nodig om een apart tentje voor de kinderen te plaatsen (hoewel dat soms toch ook wel weer erg leuk en spannend voor de kinderen kan zijn!)

 

Ook al zijn de familietenten vrij groot qua omvang, de techniek van het opzetten is, net als bij andere en kleinere tenten, vrij eenvoudig.

 

Waar op te letten bij aanschaf familietent

Wie een familietent wil aanschaffen, doet er goed aan om zich vooraf goed te oriënteren. Alleen kijken naar het aantal personen waarvoor de tent geschikt is, is meestal niet voldoende. Kijk vooral ook goed naar de leefruimte die de betreffende tent te bieden heeft. Dit is zeker zo belangrijk. Ook de hoeveelheid bergruimte is een belangrijke factor, dit heeft ook te maken met het uiteindelijke comfort tijdens de vakantie.

 

Bent u van plan om de hele vakantie op één en dezelfde camping door te brengen? Of is het plan om van camping naar camping te trekken al naar gelang het weer en/of de omgeving? Ook dit zijn factoren die meespelen bij de aanschaf van een tent. Is de tent gemakkelijk op en af te breken? En ook heel belangrijk: de omvang (in opgevouwen toestand) van de tent. Wie gaat kamperen heeft altijd heel veel extra spullen bij zich. Als de tent dan niet zo heel veel ruimte inneemt in de auto, dan is dat mooi meegenomen.