Overkamperen-kampeerartikelen.nl
Home » Tenten

Tenten

Voor wie van plan is om te gaan kamperen, vormt het uitzoeken van de tent al een heel leuke vorm van voorpret.

 

Het bezoeken van kampeerspeciaalzaken en het bekijken van alle soorten tenten is een leuke bezigheid. Door dit goed te doen, kan men zich uiteindelijk een beeld gaan vormen van de tent die het beste bij jezelf past én bij de vorm van vakantie die je voor ogen staat.

Ga je met het gezin, met vrienden of familie? Wordt het één camping of rondreizen van de ene plek naar de andere? Ga je met de fiets, openbaar vervoer of met de auto? Dit zijn allemaal factoren die bepalen welke tent het meest geschikt is.

 

Bungalowtent

Een bungalowtent is bij uitstek geschikt voor gezinnen die één of meerdere weken op dezelfde plek hun vakantie door willen gaan brengen. De bungalowtent bestaat uit een bijna rechthoekig buizenframe, waarover de zogenaamde buitentent wordt gespannen. Binnen in de tent worden dan vervolgens, afhankelijk van de grote, één of meerdere slaapruimtes opgehangen.

Hij biedt veel luxe, mede door de stahoogte én de grote “ramen”. Een bungalowtent is, ingepakt, wel zwaar en neemt veel ruimte in.

 

Koepeltent

Een koepeltent is licht van gewicht, eenvoudig op te zetten en heel geschikt voor reizigers die veel van kampeerplaats wisselen. Ingepakt is de koepeltent een handzaam, klein en vrij licht pakketje. De koepeltent kent geen stokken aan de binnenzijde, waardoor er binnenin relatief veel ruimte aanwezig is.

Door de compacte omvang is hij ook geschikt als extra bijzet tent voor de kinderen.

 

Tunneltent

Het frame van de tunneltent bestaat uit boogstokken die parallel van elkaar door de stof lopen. De boogstokken worden vervolgens met haringen vastgemaakt. Ook bij deze constructie is er aan de binnenkant van de tent geen sprake van extra in de weg zittende stokken. Ook hier dus veel leefruimte. Tunneltenten kunnen afgemaakt worden met aparte slaapcabines aan de binnenzijde, waardoor ze weer zeer geschikt worden voor een gezinsvakantie.

 

Piramidetent

Een andere naam voor de piramidetent is stormtent. Deze naam dankt hij aan de speciale piramidevorm die zorgt dat de constructie extra stormvast is. De piramidetent kent een vaste indeling van aparte slaapruimtes en een leefruimte. Ook dus zeer geschikt voor kamperen met het gezin. Een nadeel is hier wel dat er niet veel staruimte aanwezig is. Alleen bij het hoogste punt van de “piramide” kan men goed staan.

 

Lichtgewicht tent

Lichtgewicht tenten zijn speciaal ontwikkeld voor de rondreizende kampeerder. Naast licht van gewicht, zijn ze vrij compact in ingepakte vorm en bovendien eenvoudig en snel op te zetten. Lichtgewicht tenten zijn klein en bieden alleen ruimte om te slapen en de spullen in op te bergen. Vanwege de kleine ruimte is wel veel aandacht besteed aan de ventilatie, in de vorm van ventilatiehorren en/of een ademende binnentent.

 

Pop-up tent

Een vrij nieuw type onder de tenten is de pop-up of opgooitent. Een wel heel snel op te zetten tent, die zich, zodra hij uit de verpakking komt, vanzelf opzet.

Deze tent is vooral populair onder de meerdaagse festivalgangers. Door de constructie en het lichte materiaal is dit een echte mooi weer tent, die niet stand zal houden onder slechte weersomstandigheden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb