Overkamperen-kampeerartikelen.nl
Home » Kamperen

Kamperen

Kampeermogelijkheden

Voor wie wil gaan kamperen zijn er vele mogelijkheden. Van uiterst eenvoudig tot zeer luxe.

In Nederland zijn er nog steeds natuurcampings te vinden, waar alle luxe ontbreekt en het puur draait om het kamperen in de natuur.

 

Ook het kamperen bij de boer wordt steeds populairder. Kamperen bij de boer geeft naast het lekkere natuurlijke gevoel van kamperen de extra attractie van het leven op en rond de boerderij. Vooral voor gezinnen met (jonge) kinderen is het kamperen bij de boer een hele leuke, ontspannen en vaak ook leerzame vorm van vakantie vieren.

Daarnaast zijn er ook de grotere parken waar speciale kampeerplekken of kampeervelden worden ingericht. Hier is het kamperen vaak al wat luxer. Er zijn in de nabijheid van de kampeerplek gemeenschappelijke toilet- en douchegebouwen aanwezig.

 

Kamperen in luxe

De nieuwste vorm van kamperen met eigen tent gaat zelfs zo ver dat er naast de tent een eigen (stenen) toiletgebouw aanwezig is. Dit betekent dat je niet meer met handdoek, toilettas en wc-papier op stap hoeft over de camping. Het eigen toiletgebouw kan voor de duur van het verblijf immers ingericht worden met persoonlijke toiletspullen die daar vervolgens gewoon kunnen blijven staan.

Bekende en grote parken hebben tegenwoordig ook de luxe van volledig ingerichte bungalowtenten en stacaravans. Hier beleef je nog wel enigszins het kampeergevoel, maar geniet je ondertussen wel veel meer luxe.

 

Kampeerbladen

Wie voor het eerst gaat kamperen, kan zich van te voren beter maar goed inlezen. Dit is geen enkel probleem, want er zijn hiervoor veel speciale bladen op de markt. Maar ook voor de geoefende kampeerder zijn de vele kampeerbladen uiterst informatief.

 

Een kleine greep uit de lectuur die voorhanden is op het gebied van kamperen:

 

De Kampeer & Caravan Kampioen

Een uitgave van de ANWB en tevens het kampeertijdschrift met de grootste oplage. Maandelijks meer dan 100 pagina’s met alles rondom kamperen in welke vorm dan ook. Met de tent, caravan, camper of vouwwagen. Er staat voor iedereen elke maand wel een interessant artikel in.

 

Campinglife Magazine
Dit magazine is gerelateerd aan het bekende en succesvolle RTL tv-programma met Sander Janson en Jessica Mendels.

 

Kampeerwereld / Camping & Loisirs

Dit nog vrij nieuwe kampeermagazine verschijnt één keer in de drie maanden in een Nederlandstalige versie (Kampeerwereld) en een Franstalige uitgave (Camping & Loisirs). Al het nieuws op het gebied van kamperen wordt hierin behandeld.

 

Caravannen!
Speciaal voor de groep kampeerders die er met de caravan op uit trekken is er het blad Caravannen!.  Met dit blad blijft men op de hoogte van alle nieuwste trends en snufjes m.b.t. de caravan. Maar natuurlijk is er ook ruim aandacht voor de mooiste kampeerplekken in zowel binnen- als buitenland.

 

De Kampeerwinkel

Door het hele land vindt men speciale kampeer- cq. campingwinkels. Dit zijn speciaalzaken die alles op het gebied van kamperen, in welke vorm dan ook, aanbieden.

Naast veel particuliere kampeerwinkels kent Nederland ook een aantal ketens met meerdere vestigingen verspreid over het hele land. Campo World en Bever Zwerfsport zijn hiervan een voorbeeld.

Voor mensen die eigenlijk al goed weten wat ze nodig hebben zijn er ook online kampeerwinkels, deze zijn vaak goedkoper als de winkels met showroom, bijvoorbeeld Sportbay.

 

Campings

Kamperen is een vorm van vakantie vieren waarbij het zeer aantrekkelijk is om op de bonnefooi te reizen. Van huis vertrekken en maar kijken waar men terecht komt. Dit is goed mogelijk en veel campings hebben vaak nog voldoende plaats. Voor wie goed voorbereid aan deze vorm van vakantie vieren wil beginnen is het heel verstandig om een campinggids mee te nemen van de streek waar men naar toe wilt reizen. Een campinggids bevat van elke camping de meest belangrijke informatie en zo is op voorhand goed te kiezen welke camping wel en welke camping niet bij u past.

Maak een Gratis Website met JouwWeb